top of page

De opleiding

Praktijk uren
DSC_0075.jpg

© foto by Doranny Kranendonk

mme.jpg

Tijdens de +/- 30 praktijklessen zal de cursist in een groep van maximaal 12 worden ingedeeld. Dit betekent dat de lesgevende docent ruimte heeft om de benodigde tijd door te brengen met de cursist. Van de docent mag dan ook verwacht worden dat hij elke cursist begeleid tijdens het beoefenen van zijn praktische vaardigheden. Wat houd dit in? De docent zal waar nodig stukken voor doen, meekijken en helpen bij het vinden van de juiste houding en afstelling. Wij bieden tevens de kans om een röntgenfoto te laten maken van een examenwerkstuk. Dit laten wij doen bij het zeer gerenommeerde bedrijf MME group. Hiermee bieden wij de kans om de las inwendig te controleren!

Theorie
PSX_20191012_095002.jpg

Wij zien dat veel cursisten de theorie en dan vooral de lesstof als een obstakel zien. Dit is begrijpelijk omdat de lastheorie een zeer brede kennis vereist. Deze kennis kun je niet zomaar eigen maken. De hulp van een docent zal hier zeker een groot voordeel zijn. De docent zal tijdens de lesavonden zijn kennis gebruiken om deze te delen met de cursisten. Dit wordt door middel van lessen, praktische voorbeelden en uiteraard het beantwoorden van vragen gedaan. De cursist kan dus elke lesavond met zijn vragen terecht bij zijn docent om uitleg te vragen. Uit ervaring zien wij dat dit als zeer prettig ervaren word door de cursisten.

Oefeningen
PSX_20191012_094700.jpg

Naast de algemene lesboeken van de NIL die doorgenomen moeten worden en waar de vragen gemaakt moeten worden. Hebben wij voor de cursist meer ondersteuning te bieden. Zo zijn er veel zelf gemaakte toetsen voorhanden. Hiermee kan de cursist zichzelf testen in hoeverre hij/zij de kennis beheerst. Tevens is het via een educatief spelprogramma mogelijk vragen via de computer en de telefoon te spelen. Door deze oefeningen krijgt de cursist eveneens een goed beeld over zijn actuele kennis. Deze oefeningen bevatten allemaal vragen die voortkomen uit de NIL lesboeken, en ze zijn allemaal digitaal te vinden via de site!

Lesstof
foto nil basis.PNG

Tijdens de lessen zal de docent gebruik kunnen maken van verschillende PowerPoints of andere lesstof. Uit ervaring kan ik zeggen dat het erg prettig is als je de PowerPoint na de lessen nog eens terug kan vinden. De cursisten zullen via deze site bij alle lesstof kunnen komen die wij beschikbaar hebben!!!!

bottom of page