top of page

Proces, niveau en inschrijving

Lasprocessen worden verdeeld over niveau 1 tm 4.

-Niveau 1 mag gezien worden als een niveau dat je wilt halen als je eens een las wilt of moet lassen.

-Niveau 2 is al een groot verschil. Hier wordt verwacht dat je bijna alle posities kan lassen. Niveau 2 komt dan ook goed van pas als je vaker moet lassen in verschillende posities. Ook de theorie is hier al wat lastiger. Met veel inzet en hard werken is het vaak mogelijk om met niveau 2 te beginnen.

-Niveau 3 Is qua positie werk te vergelijken met niveau 2, maar bij niveau 3 wordt er inwendig naar de lassen gekeken. de lassen worden met röntgen gecontroleerd. Dit niveau wil je hebben als er binnen het bedrijf wel eens keurwerk wordt gedaan of dat je als lasser wat meer vaardigheden opdoet en ervaring met fotowerk wil hebben. De theorie Is wel een stuk zwaarder als Niveau 2. Er wordt dieper op de lesstof ingegaan. Het voordeel je zal meer gaan begrijpen waarom sommige dingen zoals warmte inbreng zoveel verschil maken. 

-Niveau 4 Dit niveau is voor de gevorderde lasser. Dit wil je halen als je veel moet lassen op speciaal werk of eventueel verder wil binnen de theoretische kant van het lassen. Bijvoorbeeld voor meesterlasser of lasspecialist.

Wij bieden de volgende lascursussen aan

PSX_20191012_100207.jpg

BMBE

© foto by Doranny Kranendonk

Gegeven niveau's:

-Niveau 1

-Niveau 2

-Niveau 3

-Niveau 4 (pijp/plaat)

PSX_20191012_094151.jpg

MIG/MAG

© foto by Doranny Kranendonk

Gegeven niveau's:

-Niveau 1 MIG/MAG

-Niveau 2 MIG/MAG

-Niveau 3 MIG/MAG

-Niveau 4 MAG (pijp/plaat)

PSX_20191012_095450.jpg

TIG

© foto by Doranny Kranendonk

Gegeven Niveau's:

-Niveau 1 (staal/rvs/alu)

-Niveau 2 (staal/rvs/alu)

-Niveau 3 (staal/rvs/alu)

-Niveau 4

Het cursusjaar 2023-2024. Zit vol! De inschrijving voor het nieuwe cursusjaar kan al gedaan worden Zie de formulieren op de site. Het nieuwe cursusjaar zal in September van start gaan.

U kunt uw inschrijfformulier mailen naar l.de.gier@cvo-av.nl

bottom of page