top of page

Wie zijn wij?

Het regionale opleidingscentrum is opgezet voor bedrijven die hun personeel meer willen scholen op het gebied van lasvaardigheden, particulieren die graag een lasdiploma willen behalen of een zzp'er die voor bepaalde werkzaamheden zichzelf wil scholen. In 2014 zijn wij gestart omdat er veel vraag was naar goed geschoolde lassers. Wij wilden deze vraag graag invullen voor het bedrijfsleven in en rondom Gorinchem. Tijdens het opzetten van de ROL was het bedrijfsleven dan ook nauw betrokken bij de invulling van onze cursussen. Inmiddels groeien wij steeds verder en willen wij ons blijven ontwikkelen binnen eventuele nieuwe technieken of processen. Dit willen wij realiseren door onze huidige kennis te bundelen met de nieuwe kennis vanuit het bedrijfsleven. Om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren vinden wij het belangrijk om docenten te hebben die nog werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Tevens gaan al onze gelden weer geherinvesteerd worden in het techniek onderwijs (Gilde Vakcollege Techniek). Hierdoor zal het geld dat bedrijven nu in de lascursussen steken weer gebruikt worden om ook voor deze bedrijven weer jonge getalenteerde medewerkers te scholen. 

We hebben al een flink aantal cursusjaren oprij een behoorlijke bezetting van +/_ 40 cursisten. Dit allemaal in binnen verschillende processen en niveaus. Denk hier aan de processen MAG, TIG en BMBE in de niveaus 1 tot en met 4, in verschillende materiaalsoorten zoals staal, aluminium en rvs. Dit geeft al aan dat je bij ons een goede kans maakt op het behalen van een lasdiploma met natuurlijk de onverzettelijke inzet van de cursist zelf. Dit cursusjaar hebben wij inmiddels alweer 37 aanmeldingen en draaien wij 3 avonden.

Ondanks de goede resultaten een de vele aanmeldingen zien wij ook verschuivingen. Zo worden de aanmeldingen voor BMBE minder en worden ze voor het TIG proces meer. Het Mag proces blijft redelijk stabiel. Om in te gaan op de veranderingen in de techniek hebben wij twee nieuwe MIG/MAG puls machines aan geschaft. Het MIG/MAG puls lassen is erg in opkomst en wij willen hier natuurlijk in meegaan om zo bedrijven en cursisten ook hierin te ondersteunen.

Wat meer weten over onze docenten lees hieronder wat zij zelf te vertellen hebben.

Voor het aanbod lasopleidingen kunt u naar het kopje "proces, niveau en inschrijving" of door hier te                .

hans schaper.PNG
Hans Schaper
Coördinator avondschool
Docent vmbo/mbo
L. de Gier
Administratief medewerkster

Hallo,ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Hans Schaper en ik ben op dit moment werkzaam op het Gilde Vakcollege Techniek als metaaldocent binnen het vmbo,mbo. In de avondschool ben ik werkzaam als lasdocent. Ik ben niet mijn hele loopbaan docent geweest, zo was ik hiervoor een aantal jaar werkzaam als constructiewerker in een constructiebedrijf en daarna als lasser in de scheepsbouw. Ik heb voor mijn werkzaamheden veel te maken gehad met verschillende lasprocessen. Hierdoor heb ik veel ervaring en diploma's in de processen MIG/MAG, TIG en BMBE.

Gert van Duuren
Bart van Noorloos
Arjan van Leerdam
bottom of page