top of page

Wie zijn wij?

Het regionale opleidingscentrum is opgezet voor bedrijven die hun personeel meer willen scholen op het gebied van lasvaardigheden, particulieren die graag een lasdiploma willen behalen of een zzp'er die voor bepaalde werkzaamheden zichzelf wil scholen. In 2014 zijn wij gestart omdat er veel vraag was naar goed geschoolde lassers. Wij wilden deze vraag graag invullen voor het bedrijfsleven in en rondom Gorinchem. Tijdens het opzetten van de ROL was het bedrijfsleven dan ook nauw betrokken bij de invulling van onze cursussen. Inmiddels groeien wij steeds verder en willen wij ons blijven ontwikkelen binnen eventuele nieuwe technieken of processen. Dit willen wij realiseren door onze huidige kennis te bundelen met de nieuwe kennis vanuit het bedrijfsleven. Om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren vinden wij het belangrijk om docenten te hebben die nog werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Tevens gaan al onze gelden weer geherinvesteerd worden in het techniek onderwijs (Gilde Vakcollege Techniek). Hierdoor zal het geld dat bedrijven nu in de lascursussen steken weer gebruikt worden om ook voor deze bedrijven weer jonge getalenteerde medewerkers te scholen. 

We hebben al een flink aantal cursusjaren oprij een behoorlijke bezetting van +/_ 40 cursisten. Het laatste cursus jaar hadden we 40 deelnemers waarvan 39 geslaagden ondanks de corona perikelen. Dit allemaal in verschillende niveau's en processen. Denk hier aan de processen MAG, TIG en BMBE in de niveau's 1 tm 4 en in verschillende materiaalsoorten zoals staal, aluminium en rvs. Dit geeft al aan dat je bij ons een goede kans maakt op het behalen van een lasdiploma met natuurlijk de onverzettelijke inzet van de cursist zelf. Dit cursusjaar hebben wij inmiddels alweer 41 aanmeldingen en draaien wij 4 avonden.

Ondanks de goede resultaten een de vele aanmeldingen zien wij ook verschuivingen. Zo worden de aanmeldingen voor BMBE minder en worden ze voor het TIG proces meer. Het Mag proces blijft redelijk stabiel. Om in te gaan op de veranderingen in de techniek hebben wij twee nieuwe MIG/MAG puls machines aan geschaft. Het MIG/MAG puls lassen is erg in opkomst en wij willen hier natuurlijk in meegaan om zo bedrijven en cursisten ook hierin te ondersteunen.

Wat meer weten over onze docenten lees hieronder wat zij zelf te vertellen hebben.

Voor het aanbod lasopleidingen kunt u naar het kopje proces, niveau en inschrijving hierboven of door hier te                .

wim den dekker.PNG
Wim den Dekker Msn
Coördinator avondschool
Docent vmbo/mbo
L. de Gier
Administratief medewerkster
hans schaper.PNG
Hans Schaper
Docent vmbo/mbo/avondschool

Hallo,ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Hans Schaper en ik ben op dit moment werkzaam op het Gilde Vakcollege Techniek als metaaldocent binnen het vmbo,mbo. In de avondschool ben ik werkzaam als lasdocent. Ik ben niet mijn hele loopbaan docent geweest, zo was ik hiervoor een aantal jaar werkzaam als constructiewerker in een constructiebedrijf en daarna als lasser in de scheepsbouw. Ik heb voor mijn werkzaamheden veel te maken gehad met verschillende lasprocessen. Hierdoor heb ik veel ervaring en diploma's in de processen MIG/MAG, TIG en BMBE.

henri.png
Henri Zwijnenburg
Constructiebankwerker/
lasser/ lasinstructeur avondschool

Mijn naam is Henri Zwijnenburg. Ooit ben ik begonnen op het Wellant College in Gorinchem, ik vond mijn passie niet in het groen maar in de metaal. Ik kwam hier gelukkig op tijd achter en ik vond tijdens mijn schooltijd een stage plek op de scheepswerf in Kinderdijk (IHC). Ik merkte gelijk dat ik het in deze sector wel zag zitten en na mijn schooltijd ben ik daar dan ook gelijk doorgestroomd als leerling lasser. Na een aantal jaren, een MBO diploma en veel lasdiploma’s in alle processen, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Van Dijk-Inpijn, een constructiebedrijf in Arkel, ben ik verder gegaan als lasser en tegenwoordig in combinatie met constructiebankwerker. Nog een andere mooie uitdaging was het Nederlands kampioenschap lassen. Ik haalde hier uiteindelijk een mooie 2e plaats. Vanaf dit jaar geef ik op de ROL één avond in de week les als instructeur lassen.

Bart van Noorloos
Gert van Duuren
bottom of page